Vádak

John McCainnek sem kell mindenhová vízum

Panaszt emelt az ENSZ Biztonsági Tanácsánál a szíriai kormányzat, mert közlése szerint több nyugati "tekintélyes személyiség és újságíró", köztük John McCain amerikai szenátor, Bernard Kouchner volt francia külügyminiszter és Peter Galbraith amerikai diplomata vízum nélkül, illegálisan lépett Szíria területére.

2015.01.06 08:58MTI

Damaszkusz ezt szuverenitása megsértésének tekinti - derül ki abból a levélből, amelyet a szíriai ENSZ-nagykövet írt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és a BT 15 tagországát képviselő küldöttségeknek.

A december 30-ra keltezett - New Yorkban hétfőn kiszivárogtatott - levélben a szíriai illetékes azt kéri, hogy az ENSZ gyakoroljon nyomást az érintett kormányokra, azok pedig tegyék meg a szükséges intézkedéseket azon állampolgáraikkal szemben, akik megsértették egy másik ország szuverenitását.

McCain 2013 júniusában, Kouchner tavaly novemberben, Galbraith pedig decemberben járt Szíriában a kormány tudta és beleegyezése nélkül - állította Bassár Dzsafari nagykövet.

Az amerikai szenátor közleményben reagált a levélre. Ebben úgy vélte, Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét "kevésbé foglalkoztatja, hogy lemészárolt több mint 200 ezer embert", mint az ő látogatása és találkozója szíriai ellenzékiekkel.

"Az, hogy a nemzetközi közösség az atrocitások ellenére jóformán semmit nem tesz e rettenetes rezsim megdöntésének érdekében, folt a kollektív lelkiismeretünkön" - fogalmazott a republikánus szenátor, aki korábban elnökjelölt is volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.