EU-tisztújítás

Letette hivatali esküjét a Juncker-bizottság

Letette hivatali esküjét a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság Luxembourgban, az Európai Bíróságon szerdán. A tényleges munkát a testület már november elsején megkezdte.

2014.12.10 18:16MTI

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos az egyik népszerű mikroblogon közölte: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy letehette biztosi esküjét az Európai Unió Bírósága előtt.

Az Európai Bizottság tagjai fogadalmat tettek, hogy hivatali kötelezettségeik teljesítése közben tiszteletben tartják az Európai Unió szerződéseit és az alapjogi chartát, feladataikat teljes mértékben függetlenül, az unió általános érdekében eljárva látják el, feladataik teljesítése során nem kérnek és nem fogadnak el utasításokat semmilyen kormánytól, intézménytől szervtől vagy más szervezettől, és tartózkodnak bármilyen cselekedettől, amely összeegyeztethetetlen hivatali kötelezettségeik jellegével vagy feladataik ellátásával.

A biztosok emellett tudomásul vették, hogy az uniós jog értelmében kötelezettségük jellegét minden tagállam köteles tiszteletben tartani, és nem tehetnek kísérletet arra, hogy a brüsszeli testület tagjait feladatuk ellátása során befolyásolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.