Csalóként mutatnak be egy lengyelül beszélő férfit

Lengyel tiltakozás egy cseh reklámfilm miatt

Felháborodást váltott ki Lengyelországban az egyik csehországi mobilszolgáltató reklámfilmje, amelyben csaló üzletelőként mutatnak be egy lengyelül beszélő férfit.

2014.12.04 21:30MTI

A csütörtöki országos cseh napilapokban megjelent információk szerint a prágai lengyel nagykövetség hivatalosan is tiltakozott a T-Mobile cég reklámfilmje ellen, amelyben egy lengyelül beszélő férfi ócska mobil eladásával átver egy cseh férfit. A reklámfilmet a lengyel média is erősen bírálta.

"A T-Mobile szolgáltató televízióban sugárzott reklámfilmje számomra kellemetlen meglepetés. Határozottan tiltakozom az ilyen összekapcsolások ellen, amelyek leegyszerűsítve és botrányos módon mutatják be a lengyeleket" - olvasható Grazyna Bernatowicz prágai lengyel nagykövet levelében, amelyet a T-Mobile cseh vezetésének küldött, s amelyből a PAP lengyel hírügynökség alapján idéznek a prágai lapok.

A lengyel diplomáciai misszió vezetője felszólította a T-Mobile vezetését, hogy azonnal állítsa le a reklámfilm sugárzását, amely szerinte határozottan sérti az illemszabályokat, a jó ízlést és a televíziós műsorsugárzás szabályait.

A T-Mobile társaság vezetősége egyelőre nem reagált a lengyel kritikákra és tiltakozásokra. Nem ez az első eset, hogy a lengyelek tiltakoznak a cseh kereskedők reklámjai ellen. Tavaly például a lengyel mezőgazdasági minisztérium is hivatalosan tiltakozott Prágában az ellen, hogy a cseh sajtóban állítólag negatív kampány folyik a lengyel élelmiszertermékek ellen.

A csehek azt állították, hogy a behozott lengyel élelmiszerek egy részének a minősége megkérdőjelezhető. A lengyelek szerint viszont arról van szó, hogy a csehek ilyen eszközökkel is megpróbálják kiszorítani az olcsóbb és egyre keresettebb lengyel élelmiszereket a csehországi piacról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.