Ukrán válság

Átadta megbízólevelét Magyarország új kijevi nagykövete

A ceremónián - amelyen Keskeny Ernővel együtt összesen hat új nagykövet adta át megbízólevelét - jelen volt Pavlo Klimkin külügyminiszter és Valerij Csalij, az elnöki hivatal vezetője.

2014.12.01 18:17MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Magyarország számára Ukrajna mint legnagyobb szomszédja, fontos gazdasági és nemzeti kisebbségi szempontból - hangsúlyozta Keskeny Ernő, Magyarország új kijevi nagykövete, amikor átadta megbízólevelét Petro Porosenko ukrán államfőnek hétfőn Kijevben.

Porosenko elnök a diplomatával folytatott rövid beszélgetés során megköszönte Magyarország eddigi támogatását Ukrajnának, és kiemelte, hogy továbbra is számítanak Kijevben a magyar segítségnyújtásra. Reményét fejezte ki, hogy a reverz, azaz fordított irányú gázszállítás januártól újra elindul Magyarország felől Ukrajnába.

A beszélgetés során az elnöki hivatal épületében szóba került, hogy a tervek szerint december 19-én Kijevbe látogat Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A ceremónián - amelyen Keskeny Ernővel együtt összesen hat új nagykövet adta át megbízólevelét - jelen volt Pavlo Klimkin külügyminiszter és Valerij Csalij, az elnöki hivatal vezetője.

Porosenko emlékeztetett arra, hogy történelmi napon került sor az eseményre, hiszen a Szovjetunió széthullásakor, 1991-ben éppen december 1-én tartották a népszavazást Ukrajna függetlenné válásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.