Ukrán válság

Plasztikbomba robbant a harkivi kocsmában

Pedig az elmúlt fél évben, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta pokolgépes merényletekre nemigen volt példa a térségben.

2014.11.14 08:29MTI

Plasztikbomba okozta azt a robbanást, amely hétfőre virradóra történt a kelet-ukrajnai Harkiv egyik belvárosi kocsmájában - közölte az ukrán titkosszolgálat (SZBU).

Az UNIAN hírügynökség idézte péntekre virradóra Olekszandr Pivovart, az SZBU Harkiv megyei kirendeltségének vezetőjét, aki felhívta a figyelmét arra, hogy hasonló robbanószerkezeteket a szovjet időkben használtak, és ma is beszerezhetők Oroszországban. Emlékeztetett arra, hogy a hatóságok közvetlenül az október 26-ai parlamenti választás előtt felgöngyölítettek egy harkivi diverzáns csoportot, amely ugyancsak robbantásos merényletre készült.

Harkiv egyik belvárosi kocsmájában hétfőre virradóra robbanás történt a bárpultnál, a detonációban tizenegyen megsebesültek, az ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást. Mihajlo Ozerov, a szórakozóhely vezetője azzal hozta összefüggésbe a robbanást, hogy a kocsmában segélyeket gyűjtöttek a kelet-ukrajnai menekülteknek és az úgynevezett "terrorellenes hadműveletben" részt vevő fegyvereseknek.

Az elmúlt fél évben, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta pokolgépes merényletekre nemigen volt példa a térségben. A Luhanszk és Donyeck megyével szomszédos Harkiv megyére és a másfél milliós megyeszékhelyre - amely Ukrajna második legnagyobb városa - nem terjedtek ki a harcok, a térség mindvégig az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.