Ebola

A Pentagon háromezerre korlátozza katonái létszámát Libériában

A Pentagon az eredetileg igényeltnél ezerrel kevesebb, mintegy 3000 katonát vezényel decemberre Libériába, az ebola elleni küzdelemhez.

2014.11.13 08:18MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Gary Volesky tábornoknak, a 101-es légi szállítású hadosztály parancsnokának tájékoztatása szerint jelenleg 2200 amerikai katona állomásozik Libériában.

Számuk december közepére háromezerre bővül. A várakozások szerint nem lesz szükség ennél jelentősebb erősítésre, mert helyben a vártnál jobb vállalkozói kapacitásokat találtak ahhoz, hogy kezelő központokat építsenek az ebolától fertőzött betegeknek.

Az Egyesült Államok libériai nagykövete, aki telefonon jelentkezett be a sajtótájékoztatóra, kijelentette, hogy ettől függetlenül a libériai ebolaválságnak még nincs vége.

A küldetéshez eredetileg 4000 katona bevetését igényelte a Pentagon. A feladatuk egészségügyi központok felállítása, mobil laboratóriumok működtetése és segélymunkások kiképzése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.