Kínában

Az írók, a vándormunkások és az énekesek között van a legtöbb egyedülálló

A kínai tízes toplistán négy foglalkozás is a médiához kapcsolható, ennek szintén az alulfizetettség az oka, emellett az is köztudott, hogy a kínai újságírókra nehezedő nyomás és stressz is hatalmas.

2014.11.11 03:30MTI
freedigitalphotos.net/dan

Az írók, a vándormunkások és az énekesek között van a legtöbb szingli Kínában - derül ki egy felmérésből, amelyet az egyedülállók napja, november 11. (11.11.) elé időzítettek a kelet-ázsiai országban. Legmagasabb arányban az írók maradnak egyedül Kínában, aminek az iparág nyújtotta alacsony jövedelem a fő oka - derül ki a sina.com hírportál felméréséből.

A portál adatai szerint ugyancsak magas a szinglik aránya a vándormunkások, az énekesek, a hivatásos sportolók és a jogászok között.

A tízes toplistán négy foglalkozás is a médiához kapcsolható, ennek szintén az alulfizetettség az oka, emellett az is köztudott, hogy a kínai újságírókra nehezedő nyomás és stressz is hatalmas. Nem meglepő a sztárok - énekesek, sportolók - magányossága sem, náluk a sok utazással és folyamatos teljesítési kényszer okozta stresszel járó életmód a magyarázat.

Legkevésbé szorul indoklásra a migráns munkások listára kerülése, Kínában 160 milliós táboruk sokszor teljes családját, szüleit, házastársát és gyerekeit is eredeti szülőhelyén hagyja a nagyvárosok ígérte jobb élet reményében. A szinglik napja ugyanakkor már évek óta nem a szomorkodásról szól.

A sokszor "kínai fekete péntekként" emlegetett napon számos áruház és internetes portál kínál hatalmas kedvezményeket a vásárlók számára. A tavaly kizárólag ezen a napon 5,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Alibaba internetes kereskedelmi óriáscég idén minden korábbinál nagyobb - 8,2 milliárd dolláros bevételt - jósol keddre.

A kereslet olyan hatalmas, hogy a webáruház már október közepén elkezdte felvenni a november 11-én esedékes előrendeléseket, a következő öt napban pedig mintegy félmilliárd csomag házhoz szállítását prognosztizálja. A szinglik napja nem mindig szólt a vásárlásról - az eredetileg az 1990-es években egyetemi körökből indult kezdeményezés a 2000-es évekre vált népszerűvé és országossá.

Ezen a napon az egyedülálló fiatalok más szingli társaikkal együtt közös vacsorát, közös programokat szerveznek, a társkereső vállalkozások hatalmas párkereső rendezvényeket hirdetnek, de számos szórakozóhely is kifejezetten a szingli közösséget megcélzó ünnepléssel segíti a társkeresést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.