Murcia

Tucatnyi áldozata van a spanyolországi buszbalesetnek

A sofőr sérülésekkel élte túl a balesetet. Elmondása szerint nem működött a jármű féke, és ezért történt a szerencsétlenség.

2014.11.09 09:01ma.hu

Tizenkét ember, 9 nő és három férfi meghalt, 39 megsérült, amikor árokba borult és oldalára fordult egy busz szombaton késő este a Spanyolország délkeleti részén fekvő Murcia tartományban.

A baleset Cieza várostól nem messze történt. A busz, amelyen ötvenöten utaztak, mintegy 15 méteres magasságból zuhant le. A sofőr sérülésekkel élte túl a balesetet. Elmondása szerint nem működött a jármű féke, és ezért történt a szerencsétlenség.

Az előzetes vizsgálat szerint a vezető nem állt alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt. A balesetben kilencen azonnal életüket vesztették, a többiek a kórházba szállítást követően. Két sérült állapota válságos.

A busz Madridból tartott Bullas városába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.