Ukrán válság

Porosenko blokáddal fenyegette a szakadár területeket

Petro Porosenko ukrán elnök blokáddal fenyegette meg az oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött kelet-ukrajnai szakadár területeket kedden, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) kijevi ülése előtt.

2014.11.04 19:40MTI

Az államfő szavai szerint Ukrajna kénytelen bizonyos szinten blokád alá vonni a szeparatista fegyveresek által megszállt területeket, hogy - mint fogalmazott - "ne engedje továbberjedni ezt a rákos daganatot".

Úgy ítélte meg, hogy a szakadárok által vasárnap megtartott - Kijev által törvénytelennek minősített - választások után jelentősen megnövekedtek a Donyeck és Luhanszk megyében élők normális életkörülményeit fenyegető tényezők.

"A térségben káosz uralkodik, rablások, fosztogatások zajlanak, mélyre zuhant az ott élő emberek életszínvonala, akik az alapvető védelmet sem kapják meg a bűnözőkkel szemben" - szögezte le.

Ezek alapján kilátásba helyezte, hogy megszigorítják az ellenőrzést a szakadár területek felől az ország többi részébe vezető utakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.