De hová tűnt?

Még mindig Kim Dzsong Un vezeti Észak-­Koreát

A Reuters értesülései szerint Kim Dzsong Il utódja egy hadgyakorlat során megrántotta ugyan a lábát, de továbbra is kezében tartja a hatalmat.

2014.10.10 16:00ma.hu

A Reuters szerint annak ellenére, hogy az utóbbi időben kerülte a nyilvánosságot, továbbra is Kim Dzsongun vezeti Észak­-Koreát. A hírügynökség egy, az ázsiai ország belügyeit jól ismerő forrásra hivatkozva azt írta, hogy a 2011­-ben elhunyt Kim Dzsong Il utódjának hatalma megingathatatlannak látszik – csak azért nem mutatkozik, mert megsérült a lába.

MTI Fotó

Az elmúlt hetekben a nyugati sajtóban számos olyan találgatás látott napvilágot, amelyek szerint a 31 éves észak-­koreai vezetőnek megromlott az egészsége, és kicsúszott a kezéből a vezetés.

A betegségével kapcsolatos pletykák azután kaptak szárnyra, hogy a helyi sajtó, amely általában minden lépéséről lelkesen beszámol, az elmúlt hetekben egyetlen vele foglalkozó hírt sem közölt.

Kimet utoljára szeptember 3­-án látták, amikor felesége társaságában egy népszerű észak­-koreai zenekar koncertjén vett részt.

A Reuters informátora szerint Kim lába egy hadgyakorlat során sérült meg. "Megparancsolta a tábornokoknak, hogy vegyenek részt a gyakorlatozásban, és ő is beszállt. Együtt kúsztak, futottak, bukfenceztek a katonákkal, és megrándult a lába" – mondta a névtelenül nyilatkozó informátor. "Augusztus végén­szeptember elején sérült meg a bokája és a térde, mert túlsúlyos. Eleinte csak sántikált, de azóta romlott az állapota.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.