Több mint ezren találkoztak Krakkóban

Fiatal európaiak az erőszak nélküli világért

Több mint ezer közép-kelet-európai fiatal, köztük 170 magyar vett részt azon a háromnapos nemzetközi találkozón, amelyet Fiatal európaiak az erőszak nélküli világért elnevezéssel rendeztek Krakkóban.

2014.09.21 15:38MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A Sant'Egidio közösség által immár negyedik alkalommal megrendezett találkozón lengyel, magyar, cseh, grúz, olasz, orosz, román és ukrán diákok vettek részt.

A csütörtöktől szombatig tartó rendezvények során a fiatalok békéért imádkoztak, és több olyan beszélgetésen vettek részt, amely az előítéletek, a rasszizmus, a nacionalizmus témájával foglalkoztak.

Mint a Rzeczpospolita napilap a Facebook-oldalán írja, a szervezők különösen fontosnak tartották az orosz és az ukrán részvevők közös beszélgetéseit.

A fiatalok csütörtökön két holokauszt-túlélővel találkoztak, a nagyváradi születésű Mordechaj Peled és a Mengele kísérleteit megszenvedő, németországi születésű, roma Rita Prigmore auschwitzi megpróbáltatásaikról beszélt nekik.

A fiatalok pénteken ellátogattak az auschwitzi haláltábor emlékmúzeumába, ahol több nyelven felhívást olvastak fel az erőszak nélküli világért.

A mintegy 60 ezer embert tömörítő Sant'Egidio nemzetközi katolikus közösség a világ 75 országában működik 1968 óta, mindenekelőtt a társadalmi szolidaritás, az ökumenizmus terén tevékeny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.