Elnökválasztás

Minél több magyarnak kell szavaznia - Romániában

Fontos cél Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke, romániai államfő-jelöltje szerint, hogy a novemberi romániai elnökválasztáson minél több erdélyi magyar elmenjen szavazni.

2014.09.05 11:34MTI

Szilágyi Zsolt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: alapvetően pozitív, ha két magyar jelölt is lesz a kampányban, hiszen így erősebben jelenhet meg a magyar álláspont.

Toró T. Tibor, az EMNP elnöke hangsúlyozta: azért indítanak saját jelöltet, mert semmilyen garancia nincs arra, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltje azt az üzenetet közvetíti, ami egy magyar jelöltnek feladata lenne, vagyis hogy elmondja, mi az, amit az erdélyi magyarok elvárnak a román államtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.