Családi vállalkozás

Korrupció miatt elítélték Virginia volt kormányzóját

A döntéshozatalra kedden visszavonult esküdtszék egy hónapig tartó tárgyalást követően 13-ból 11 vádpontban találta bűnösnek a politikust és ugyancsak 13-ból 9-ben a feleségét, Maureent is.

2014.09.05 02:26MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/sattva

Korrupcióban bűnösnek mondta ki csütörtökön a szövetségi esküdtszék Bob McDonnell volt virginiai kormányzót, akiben korábban párttársai a republikánusok emelkedő csillagát és lehetséges alelnökjelöltjét látták. A döntéshozatalra kedden visszavonult esküdtszék egy hónapig tartó tárgyalást követően 13-ból 11 vádpontban találta bűnösnek a politikust és ugyancsak 13-ból 9-ben a feleségét, Maureent is.

A McDonnell házaspár ellen januárban 14 pontban emeltek vádat, miután a férj egy kormányzói ciklus letöltése után távozott hivatalából. Az ügyészség szerint a pár 165 ezer dollár értékben fogadott el ajándékokat Jonnie Williams étrendkiegészítő-forgalmazótól, cserébe az Anatabloc cég üzleti érdekeinek támogatásáért. A történetet bonyolította, hogy a feleség és az üzletember között románc is szövődött.

Az ügyben a bíró január 6-án hirdet majd ítéletet. A Republikánus Pártban 2012-ben komolyan felmerült, hogy Bob McDonnell Mitt Romney elnökjelölt helyetteseként harcba szálljon a Fehér Házért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.