Óriás reklámtáblán

Hackerek háborúellenes jelszavai Szentpétervár központjában

Szentpétervár központjában számítógépes kalózok az ukrajnai konfliktus kapcsán háborúellenes jelszavakat helyeztek el csütörtökön egy ház falán lévő óriás méretű elektronikus reklámtáblán.

2014.09.04 11:34MTI

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint a hackerek fényreklám számítógépes rendszerébe behatolva Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnököt bírálták, amiért "ellenségekké tették" az oroszokat és az ukránokat.

Egy koporsó képe mellett a "Testvéreinket gyilkoljuk" felirat volt látható, egy másikon pedig egy vérző gyermeket kezében tartó apa képe mellett a "10 000 áldozat" feliratot helyezték el. A spot a "Bocsáss meg nekünk, Ukrajna!" felirattal végződik.

A háborúellenes jelszavak mintegy tíz percig voltak láthatóak, majd ismét megjelentek a szokásos fényreklámok. Az UNIAN az orosz igazságügyi minisztérium honlapjára hivatkozva arról is beszámolt, hogy az orosz tárca a szentpétervári ügyészség indítványára a "külföldi ügynökök" listájára tette a szentpétervári katonaanyák szervezetét.

Oroszországban 2012 óta van érvényben az a törvény, amelynek alapján a külföldi pénzügyi támogatásban részesülő nem kormányzati, kereskedelmi szervezetek "külföldi ügynököknek" minősülnek.

A szentpétervári katonaanyák aktívan részt vesznek a kelet-ukrajnai harcokban elesett és megsebesült orosz katonákról szóló hírek nyilvánosságra hozatalában és terjesztésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.