Egyetlen hétvége alatt

Több mint kétezer bevándorló érkezett Olaszországba

A hét végén több mint kétezer illegális bevándorlót mentettek ki a tengerből az észak-afrikai és az olasz partok között a Mare Nostrum humanitárius-katonai misszióban szolgáló olasz hadihajók.

2014.08.11 13:42MTI
freedigitalphotos.net/tiverylucky

Közülük a legnagyobb csoport, több mint 1700 illegális bevándorló a San Giusto hadihajó fedélzetén hétfőn érkezett meg a dél-olaszországi Reggio Calabria kikötőjébe. A bevándorlókat, akik között több száz gyermek is volt, először orvosi vizsgálatnak vetették alá. Nem volt közöttük beteg.

A csoportból mintegy háromszáz főt Reggio Calabria bevándorlótáborában helyeznek el, a többieket Olaszország más városaiba szállítják - közölték a helyi hatóságok.

Az illegális bevándorlók között azonosítottak egy emberkereskedőt is, akit az olasz rendőrség őrizetbe vett. A szintén calabriai Crotone vizein az olasz pénzügyőrség három török állampolgárt vett őrizetbe. Egy vitorláshajóval mintegy száz illegális bevándorlót tettek partra, közöttük szíriai, afgán férfiakat és iraki kurdokat.

A Mare Nostrum (Mi Tengerünk) humanitárius-katonai missziót az olasz kormány tavaly októberben indította, azután, hogy a Lampedusa szigeténél történt hajószerencsétlenségben 366-an veszítették életüket.

A római belügyminisztérium adatai szerint az idei év elejétől a Mare Nostrum misszióban szolgáló hadihajók több mint 90 ezer illegális bevándorlónak nyújtottak segítséget, augusztus végére a számuk elérheti a százezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.