Manchesterben

Merénylet veszélye miatt katonai gép kíséretében szállt le egy utasszállító

Egy vadászgép kíséretében szállt le a manchesteri repülőtéren a katari légitársaság egy utasszállítója kedden, miután a pilóták jelezték, hogy robbanószerkezet lehet a fedélzeten.

2014.08.05 17:05MTI
Forrás: Wikipedia

A BBC brit közszolgálati tévé jelentése szerint a repülőtéri hatóságok a leszállást követően elvezettek egy férfit a gépről, akit robbantással való valótlan fenyegetés gyanújával vettek őrizetbe.

Nem sokkal később a gép többi utasa is elhagyhatta az Airbus A330-as utasszállítót.

A gép leszállása után a hatóságok azt mondták, "teljes vészhelyzetként" kezelik az esetet, bár nem tudják, hogy valós-e a fenyegetés.

A BBC a gép utasai által a Twitterre és más internetes közösségi oldalakra feltöltött üzenetek alapján azt jelentette, hogy a fedélzeten tartózkodók csak a leszállás után, az internetről tudták meg, hogy mi történt. Egyes utasok azt írták, megrémültek, amikor meglátták, hogy egy vadászgép kíséri őket, de azt senki sem közölte velük, hogy ennek mi az oka.

A manchesteri repülőteret nagyjából fél órára lezárták az eset miatt, de már újraindult a légi forgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.