Csekély kockázat

Nincs szükség a légi utazás korlátozására az Ebola-járvány miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem javasolja a légi utazás korlátozását és a határlezárásokat az Ebola-járvány nyugat-afrikai kitörése miatt.

2014.07.31 12:15MTI

A montreali székhelyű Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az IATA a WHO-val és az ENSZ légi ügynökségével (ICAO) napokon át folytatott konzultációt követően adta ki közleményét.

A dokumentumban a szövetség leszögezte: egy Ebola-vírussal fertőzött ember egy repülőgép fedélzetén csekély fertőzési kockázatot jelent a jármű többi utasára nézve. A konzultációra annak nyomán került sor, hogy meghalt egy férfi a kórtól, miután repülővel Libériából Nigériába utazott.

A februárban kitört járvány a WHO adatai szerint 672 emberrel végzett Libériában, Guineában, Sierra Leonéban és Nigériában. A WHO összesen 1201 ebolás, illetve az Ebola-vírus tüneteit mutató esetről tud. A libériai kormány hétfőn már elrendelte az ország legtöbb határátkelőjének lezárását, korlátozta a tömegrendezvényeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.