100 személy utazott az eltérített gépen

Késsel eltérítettek egy szudáni utasszállító gépet, Líbiában szállt le

Egy késsel felfegyverkezett géprabló eltérítette kedden a Sun Air szudáni légitársaság egyik belföldi járatát, körülbelül száz emberrel a fedélzetén - közölték hivatalos és nevük elhallgatását kérő források.

2008.08.27 06:59MTI

A gép délután a polgárháború dúlta Dárfúr tartomány Nijála városából indult a fővárosba, Kartúmba. Az utasok között polgári személyek és dárfúri tisztségviselők voltak - közölte egy meg nem nevezett biztonsági forrás. Mintegy 20 perccel felszállás után a kapitány közölte a légiirányítókkal, hogy a gépet eltérítették. 

A Boeing 737 típusú gép Líbiában, a Tripolitól 1350 kilométerre délnyugatra található Kufra kisváros katonai repülőterén szállt le. A géprabló Egyiptomba akarta téríteni a gépet, de Kairótól nem kapott leszállási engedélyt, és nem is volt annyi üzemanyaga, amennyi odáig elég lett volna - mondta el a Sun Air igazgatója. Két dárfúri lázadószervezet vezetője azt közölte a francia hírügynökséggel, hogy nincs információjuk a gépeltérítésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.