Tajvanon

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító, nagyon sok a halott

Legkevesebb 40-en veszítették életüket, amikor a Transasia légitársaság utasszállító repülőgépe viharban hajtott végre kényszerleszállást Tajvanon.

2014.07.23 15:43MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Viharos időben kényszerleszállás közben lezuhant szerdán a TransAsia tajvani légitársaság utasszállító repülőgépe a Tajvanhoz tartozó Penghu szigetén. A balesetnek legalább 51 halálos áldozata és 7 sebesültje van - jelentette a helyi sajtó.

Az ATR 72-típusú, turbólégcsavaros, dupla hajtóműves gép helyi idő szerint este 7 óra körül csapódott földbe a Makong nevű légikikötőn kívüli területen, amikor második alkalonmmal kísérelte meg a leszállást.

A tűzoltók első közlése szerint 45 személynél nem tapasztaltak életfunkciókat, később 6 sérültnél is beállt a halál.

A GE 222-es belföldi járat Kaohsziung városból indult délután öt órakor és 35 perccel később kellett volna megérkeznie a makongi repülőtérre. A repülőgépen összesen 58-an tartózkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.