Maláj utasszállító

Putyin is tűzszünetre szólít fel

Vlagyimir Putyin orosz elnök is tűzszünetre és tárgyalásokra szólította fel pénteken az oroszbarát szakadárokat és az ukrán kormányerőket.

2014.07.18 20:45MTI
Forrás: Wikipedia

Egy nappal a Malaysia Airlines utasszállító repülőgépének Kelet-Ukrajna feletti lelövése után Putyin közölte: pénteken kapcsolatba lépett Petro Porosenko ukrán elnökkel, akinek, reméli, sikerül véglegesen rendezni az országában dúló válságot.

A szerencsétlenségre utalva az orosz államfő megjegyezte, a tragédia újra rámutat, hogy az Ukrajnában zajló válság mielőbbi békés rendezésére van szükség.

"A lehető leggyorsabban meg kell kezdeni a szemben álló felek közötti közvetlen tárgyalásokat. Valamennyi, konfliktusban érintett félnek gyorsan be kell szüntetnie a harcot és megkezdeni a béketárgyalásokat" - mondta Putyin az orosz ortodox egyház vezetőivel találkozva.

"Úgy vélem, ehhez mindnyájunknak hozzá kell járulnunk. Kérni fogom Kirill pátriárkát, ő is járuljon hozzá a békéltetéshez" - mondta.

Vlagyimir Putyin a Moszkva melletti Szergijev Poszad-i Trojice-Szergijev kolostorban találkozott Kirillel, Moszkva és egész Oroszország pátriárkájával és az orosz ortodox egyház más vezetőivel, abból az alkalomból, hogy az ortodox egyház a napokban ünnepli Szergij Radonyezskij, az egyik leginkább tisztelt oroszországi szent, kolostoralapító (1314-1392) születésének 700. évfordulóját.

Vlagyimir Putyin pénteken telefonon beszélt Najib Razak malajziai kormányfővel, akinek részvétét fejezte ki az utasszállító lezuhanása miatt. Mindkét fél objektív nemzetközi vizsgálatot szorgalmazott - hangsúlyozta közleményében az orosz elnöki hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.