Az ország történelmének legsúlyosabb balesete

Kompbaleset - éhségsztrájkba kezdtek az áldozatok hozzátartozói

Éhségsztrájkba kezdett hétfőn az áprilisi, dél-koreai kompbaleset több mint 300 halálos vagy eltűnt áldozatának több hozzátartozója azt követelve, hogy a szöuli parlament mielőbb fogadja el a tragédia okaival foglalkozó törvényt.

2014.07.14 10:03MTI
Forrás: YouTube

A Sewol komphajó április 16-án süllyedt el több mint 476 emberrel - köztük tanulmányi kiránduláson lévő 325 középiskolás diákkal - a fedélzetén Dél-Korea délnyugati partjai közelében.

A baleset napján 172 utast sikerült kimenteni a hajóról. A hatóságok 293 ember halálát erősítették meg, további 11 utast azóta is eltűntként tartanak nyilván. Ez volt Dél-Korea történelmének legsúlyosabb tengeri balesete.

Az áldozatok tizenöt családtagja egy központi szöuli téren és a törvényhozás épülete előtt kezdett éhségsztrájkba - közölte a családokat képviselő szervezet hétfőn. A hozzátartozók azt követelik, hogy a dél-koreai parlament július 24-ig - a tragédia utáni századik napig - fogadja el a javaslatot, amelynek jóváhagyási folyamata a parlamenti pártok közötti viták miatt vontatottan halad.

A szervezet közleménye szerint a törvénytervezet mielőbb elfogadtatásának érdekében átnyújtják a parlamentnek egy korábban megrendezett, országos aláírásgyűjtő kampány eredményeit is, kedden pedig utcai demonstrációt tartanak Szöul nyugati részén, a pénzügyi negyedben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.