Pedofil papok

Jogvédők szerint a pápa bocsánatkérése nem elég, reformok kellenek

A papi visszaélések áldozatait támogató hálózat (SNAP) elnöke szerint Ferenc pápa hétfői bocsánatkérése nem elég, új reformok kellenek. Bírálatokat fogalmaztak meg más jogvédő csoportok is.

2014.07.07 20:48MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Barbara Blaine, a SNAP elnöke hétfőn kijelentette, hogy a pápának azonnal döntő lépéseket kell tennie, hogy félreérthetetlenül állást foglaljon a kérdésben.

"Egy gyerek sem lesz nagyobb biztonságban napjainkban a pápa mai találkozójától" - mondta.Szavait a The Wire amerikai hírportál idézte.

Ferenc pápa hétfőn, amikor a Vatikánban hat áldozattal találkozott, "Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnnek" nevezte a papok által elkövetett szexuális visszaéléseket.

Kijelentette: a kiskorúakkal visszaélő papoknak nincsen helyük az egyházban. Barbara Blaine elismeréssel szólt ugyanakkor a katolikus egyházfővel találkozó hat áldozatról, akik - mint mondta - "volt erejük ahhoz, hogy részt vegyenek az eseményen".

Egy, a püspökök elszámoltatásáért síkra szálló amerikai csoport szerint pedig "rég esedékes volt, hogy a pápa bírálja a papságot, amely igyekezett elleplezni a botrányt". Más csoportok is arra szólították fel a pápát, hogy rendeljen el reformokat, és ne csak bocsánatot kérjen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.