Lampedusa

Egymást követik a menekülttragédiák - a pápa is felemelte szavát

Azt kérte, hogy a bevándorlás problémájához "ne a közömbösség logikájával, hanem a vendégszeretet és a szolidaritás logikájával közelítsenek".

2014.07.06 23:30MTI
Forrás: youtube.com

Az elmúlt évben súlyosbodott a menekültprobléma, és a tragédiák gyorsan követik egymást - hívta fel a figyelmet Ferenc pápa szombaton írt üzenetében.

A pápa Lampedusa szigetének püspökéhez intézte üzenetét abból az alkalomból, hogy éppen egy éve járt az illegális bevándorlás egyik keresett célpontjának számító olasz szigeten.

"Szívünk nehezen tudja elviselni azon fivéreink és nővéreink halálát, akik kimerítő utazásokra vállalkoznak, hogy elmeneküljenek a drámák, a szegénység, a háborúk, a konfliktusok elől, amelyek sokszor a nemzetközi politikához is kötődnek" - fogalmazott Ferenc pápa.

Azt kérte, hogy a bevándorlás problémájához "ne a közömbösség logikájával, hanem a vendégszeretet és a szolidaritás logikájával közelítsenek".

Olaszország fontos célpontja az Európába tartó bevándorlóknak. A jobb élet reményében afrikai hazájukat elhagyók a Földközi-tengeren át gyakorta próbálnak eljutni a Szicíliától jóval délre eső Lampedusára, amely emiatt már olyan nehéz helyzetbe került, hogy az Európai Unióhoz kellett támogatásért fordulnia.

Kevesebb mint egy héttel ezelőtt az olasz hatóságok egy menekültekkel túlterhelt bárkát mentettek ki a közeli vizekről, a hajó fedélzetén 45 holttestet is találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.