Kisebbségvédelem

Az RMDSZ a kormánykoalícióból való kilépését lebegteti

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elvárja, hogy Románia lépjen ki abból a perből, amely egy kisebbségvédelmi kezdeményezés ügyében indult az EU bíróságán, ellenkező esetben fontolóra veszi a koalícióból való kilépését

2014.07.05 15:29MTI
Kelemen Hunor (Fotó: Facebook/RMDSZ)

Az RMDSZ az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójával (FUEN) közösen dolgozta ki a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezést, amely a kisebbségvédelmet érintő témákban szorgalmaz uniós szintű jogalkotást. A kezdeményezés bejegyzését az Európai Bizottság (EB) elutasította: ez ellen fellebbezett az RMDSZ a luxemburgi bíróságnál, a perbe pedig - a Gandul.info portál közlése szerint - Románia is belépett, de nem az RMDSZ, hanem az EB oldalán.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a bukaresti kormány miniszterelnök-helyettese hangsúlyozta: az európai polgári kezdeményezést becsületbeli ügynek tartja, a koalíciós feszültségnek pedig csak az lehet a megoldása, ha Románia kilép a perből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.