Noriko hercegnő férjhez megy

Esküvőre készül a japán császári család

Noriko hercegnő, Akihito japán császár néhai unokatestvérének, Takamado hercegnek a lánya és az egyik legfontosabb japán szentélynek számító Izumo-taisa egyik papja pénteken jegyezte el egymást egy hagyományos ünnepség keretében.

2014.07.04 13:52MTI
freedigitalphotos.net/criminalatt

A ceremónia során a felek kölcsönösen megajándékozták egymást. A 25 éves hercegnő és a 40 éves Kunimaro Szenge esküvőjét ősszel tartják a Japán nyugati részén lévő Simane prefektúrabeli Izumo-taisa szentélyben. A menyegzőig még számos ünnepség vár a párra.

Férjhezmenetele után a hercegnő búcsút vesz a császári udvartól. A tokiói császári udvar közlése szerint az eljegyzési szertartás hivatalosan akkor kezdődött, amikor Szenge futárja megérkezett a Takamado család tokiói rezidenciájára.

A küldönc ajándékokat, köztük szakét és selymet vitt Noriko hercegnőnek, aki a kapott selyemből készült ruhát fogja viselni az esküvőn. Noriko küldöttje ezzel egy időben érkezett meg Szenge izumói otthonába. A férfi szakét és fekete gyapjúanyagot kapott, amelyből a szmokingja fog készülni.

A pár eljegyzését május 27-én jelentették be, a hercegnő és vőlegénye azóta e-mailen és telefonon keresztül egyezteti az esküvő részleteit, személyesen csak egyszer találkoztak, Akihito császár egy másik unokatestvére, Kacura herceg június 17-ei temetésén.

Legutóbb Akihito császár és hitvese, Micsiko császárné lánya, Szajako hercegnő ment férjhez az uralkodói család tagjai közül. Szajako 2005-ben mondta ki a boldogító igent a tokiói kormány egyik hivatalnokának: házassága miatt a hercegnő elvesztette státuszát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.