120 millió eurót ért

A legnagyobb hasisfogás Európa történelmében

Még soha ekkora mennyiségre nem bukkantak az öreg kontinens hatóságai. Ha kíváncsi a pontos mennyiségre és az elfogás körülményeire, kattintson - érdemes!

2014.06.27 22:25MTI
Forrás: Wikipedia

Európa történetében az egyik legnagyobb mennyiséget, 42,7 tonna hasist foglalt le az olasz pénzügyőrség Szicília és Tunézia között egy togói zászló alatt közlekedő hajón a francia vámhatóság információja alapján - közölte egy francia vámparancsnok pénteken az AFP-vel.

A 110 méter hosszú hajón 15 indiai, illetve szíriai matróz dolgozott. Őket átadták az olasz igazságügyi hatóságoknak. A még hétfőn lefoglalt hajót a szicíliai Trapani kikötőjébe vontatták.

A francia vámparancsnok, Vincent Sauvalere szerint egy új drogcsempészútvonal kialakulására utal az eset. A hajó valószínűleg a legjelentősebb hasistermelő országból, Marokkóból indult, és a Földközi-tenger keleti felének valamelyik országába tarthatott, Görögországba vagy Albániába, az árut onnan terítették volna egész Nyugat-Európában. A drogkereskedők ezért a hasismennyiségért 20-30 millió eurót fizetnek, és mintegy 120 millióért értékesítik tovább - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.