EU-tisztújítás

Orbán Viktor és David Cameron szavazott Juncker ellen

David Cameron brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavazott Jean-Claude Juncker ellen, amikor az Európai Tanács pénteken a volt luxemburgi miniszterelnököt jelölte az Európai Bizottság élére.

2014.06.27 17:15MTI

Egy brit tisztségviselő elmondta, hogy 26 állam-, illetve kormányfő Juncker jelölését támogatta, a brit és a magyar kormányfő ellenszavazatával szemben.

A Juncker jelölésével kapcsolatos döntést előzőleg Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke jelentette be a Twitteren. Junckert az Európai Parlament (EP) választhatja meg az Európai Bizottság elnökének. Ehhez a 751 EP-képviselő többségének szavazatát kell elnyernie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.