A Hamász fegyveresei vesztették életüket

Berobbant egy titkos alagút a Gázai övezetben, halottak

A palesztin radikálisok a határ alatt fúrt alagutakat többek között arra használják, hogy átszivágorjanak az izraeli védvonalak mögé.

2014.06.19 19:29MTI

Robbanás miatt beomlott egy csempészalagút csütörtökön Izrael és a Gázai övezet között, a detonációban meghalt a Hamász radikális szervezet fegyveres szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok öt fegyverese - vált ismertté palesztin forrásokból.

A Hamász helyi tájékoztatási irodájának közlése szerint az eset Gáza várostól keletre, Sedzsaija negyedben történt. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint "véletlenszerű robbanás" történt az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok egyik alagútjában.

Az építmény beomlásakor tucatnyian tartózkodtak benne. Szemtanúk szerint az Izraelhez közeli negyedet hatalmas robbanás rázkódtatta meg. Az izraeli hadseregnek nem volt tudomása a robbanásról.

A Gázai övezetet 2007 óta a Hamász kormányozta, a radikális szervezet azonban lemondott a terület feletti kizárólagos uralmáról azzal, hogy a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalommal együtt részt vesz a június 2-án megalakult palesztin egységkormányban.

Az egységkormányra vonatkozó megállapodás nem terjed ki a különböző palesztin mozgalmak fegyveres szárnyaira, s az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok sem fegyverezte le magát. A palesztin radikálisok a határ alatt fúrt alagutakat többek között arra használják, hogy átszivágorjanak az izraeli védvonalak mögé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.