Ukrán válság

Porosenko eltávolíttatná a maga "Matolcsyját"

A jegybankelnök leváltását kéri a parlamenttől.

2014.06.18 13:27MTI
Forrás: youtube.com

Petro Porosenko ukrán elnök arra kérte szerdán a parlamentet, hogy váltsa le a jegybank elnökét, Sztepan Kubivot. Az államfő Ukrajna mostani berlini nagykövetét, Pavlo Klimkint jelölte külügyminiszternek.

A Kubiv leváltásáról szóló indítványt a parlament honlapjára feltett egyik határozattervezet tartalmazza. A lépés része annak, hogy Porosenko június 7-i beiktatása után teljesen újjá akarja szervezni az ország vezető intézményeit. Kubiv február óta a jegybank elnöke.

A külügyminiszternek jelölt Klimkin 47 éves, tapasztalt, Európa-párti diplomata, aki fontos szerepet játszott az Ukrajna európai uniós társulási megállapodásáról szóló tárgyalásokon. Andrij Descsicját váltaná a tisztségben. Ez a javaslat is a parlament honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.