A vádak listája hosszú

Oroszország bűnvádi eljárást indít két ukrán vezető ellen

Kolomojszkijt és Avakovot gyilkosságok szervezésével, tiltott háborús eszközök és módszerek alkalmazásával, emberrablással, valamint az újságírók törvényes tevékenységének akadályozásával gyanúsítják.

2014.06.18 10:56MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Oroszország legfelső nyomozati szerve közölte szerdán, hogy bűnvádi eljárást indított Ihor Kolomojszkij, a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye kormányzója és Arszen Avakov ukrán belügyminiszter ellen "az Ukrajna területén zajló bűncselekmények miatt".

A két ukrán vezető ellen nemzetközi körözést készülnek kiadni - tette hozzá Vlagyimir Markin, a nyomozóhatóság szóvivője, aki az ITAR-TASZSZ állami hírügynökségnek nyilatkozott.

Kolomojszkijt és Avakovot gyilkosságok szervezésével, tiltott háborús eszközök és módszerek alkalmazásával, emberrablással, valamint az újságírók törvényes tevékenységének akadályozásával gyanúsítják - sorolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.