Ukrán-válság

Két orosz újságíró vesztette életét Ukrajnában

Moszkva azt követelte a kijevi hatóságoktól, hogy vizsgálják ki a történteket.

2014.06.17 22:39MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Két orosz újságíró vesztette életét Ukrajnában, miután tüzérségi összecsapás robbant ki az ukrán hadsereg és az oroszbarát erők között az ország keleti részében fekvő Luhanszk környékén - közölte kedden a Rosszija-24 orosz televízió. A VGTRK orosz állami televízió- és rádiótársaság háromfős stábja a Luhanszktól északra fekvő Metalaiszt falunál forgatott, és golyózáporba került.

Anton Volosin hangmérnök a helyszínen meghalt, míg a tudósító Igor Kornyeljuk a kórházba szállítás után. Operatőrüknek nem esett baja. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy Volosin eltűnt. Az orosz külügyminisztérium a honlapjára feltett közleményében azt írta, hogy az újságírók halála az oroszbarát felkelők ellen indított ukrán hadművelet "bűnös jellegét" bizonyítja. Moszkva egyben azt követelte a kijevi hatóságoktól, hogy vizsgálják ki a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.