Kinevezés

Korábbi újságíró lett az új kormányfő Dél-Koreában

Csung Hong Von kormányfő április 27-én mondott le a tíz nappal korábbi kompkatasztrófa során elkövetett kormányzati mulasztások és hibák miatt.

2014.06.10 08:50MTI
Forrás: youtube.com

Volt újságírót nevezett ki kormányfőnek kedden Dél-Koreában Pak Gun Hje államfő, első lépéseként annak, hogy a több száz ember életét követelő áprilisi kompkatasztrófát követően helyreállítsa a bizalmat a kormány iránt.

A miniszterelnöknek kinevezett Mun Csang Kuk korábban a Dzsungang Ilbo című újságnál dolgozott. Az államfőnek - szóvivője közlése szerint - az a meggyőződése, hogy Mun a megfelelő személy a szükséges reformok, köztük a közigazgatás átalakításának előmozdítására.

A kinevezés azt követően lép hatályba, hogy azt a parlament is jóváhagyta.

Csung Hong Von kormányfő április 27-én mondott le a tíz nappal korábbi kompkatasztrófa során elkövetett kormányzati mulasztások és hibák miatt. A balesetben több mint 300-an haltak meg vagy tűntek el, főként diákok és tanárok. Az azonosított áldozatok hivatalos száma 193, a túlélők mindössze 174-en vannak. A hatóságok a 6825 tonnás komp irányításáért felelős mind a 15 tengerészt letartóztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.