A hivatalos forma előtt

Irán külön megbeszélést tart az Egyesült Államokkal a nukleáris kérdésről

Irán miniszterhelyettesi szintű külön, közvetlen megbeszélést tart az Egyesült Államokkal a nukleáris programjáról mielőtt az ENSZ Biztonsági Tanácsának többi tagjával és Németországgal hivatalos formában tárgyalna.

2014.06.09 07:30MTI
freedigitalphotos.net/twobee

Az iráni és az amerikai küldöttség hétfőn és kedden találkozik Genfben - közölte a Farsz iráni hírügynökséggel Abbász Aragcsi külügyminiszter-helyettes, aki az iráni delegációt vezeti ezeken a tanácskozásokon.

Az amerikai küldöttséget William Burns külügyminiszter-helyettes vezeti, és jelen lesz Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is - mondta. Az iráni politikus azt is közölte, hogy az 5+1-es csoport (Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Németország) más tagjaival is folytat kétoldalú megbeszéléseket.

Az Egyesült Államokkal csak a Nyugaton vitatott iráni atomprogramról és a Teherán ellen hozott amerikai büntető intézkedésekről tárgyal, más téma nincs terítéken.

A nukleáris kérdésről Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettessel is lesz egy külön, kétoldalú megbeszélés - mondta Aragcsi. Ennek időpontját nem közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.