900 embernek kellett elhagyni a toronyházat

Kiürítették London legmagasabb felhőkarcolóját

Az éles kontúrjai miatt The Shard - Üvegszilánk - névre keresztelt épület alagsorából füst szivárgott.

2014.06.05 14:45MTI
Forrás: Wikipedia

"Kivizsgáljuk az alagsorból szivárgó füst forrását. Egyelőre nincs jele annak, hogy tűz ütött volna ki, de elővigyázatosságból kiürítettük az épületet" - mondta a helyi tűzoltóság szóvivője.

A Sky News brit hírtelevízió tájékoztatása szerint mintegy kilencszáz embernek kellett elhagyni a toronyházat.

Az elnyújtott piramis alakú épület, amely a brit főváros szinte minden pontjáról látszik, 309,6 méter magas, és becslések szerint 1,5 milliárd fontba (550 milliárd forintba) került. Kívülről minden oldalról üveg borítja; a 11 ezer üvegtábla nyolc futballpályányi területű.

A 2012-ben elkészült beruházás nagy részét a katari állam vagyonalapja finanszírozta, így London legújabb és legmagasabb felhőkarcolója többségi katari állami tulajdonban van. Az épületben irodák, éttermek, egy ötcsillagos szálloda és luxuslakások kaptak helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.