Törölt, késleltetett járatok

Számítógép meghibásodása okozott fennakadásokat a japán repülőtereken

Komoly fennakadásokat okoz csütörtökön a japán repülőterek forgalmában a JAL légitársaság egyik központi számítógépének hibája, országszerte számos járatot kellett törölni vagy késleltetni.

2014.06.05 08:12MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

A nap folyamán csak Japán legnagyobb légikikötőiben, a tokiói, az osakai és a nahai, illetve más repülőtereken több mint húsz járatot kellett törölni.

A fennakadásokat az okozza, hogy az egyik legnagyobb japán légitársaság, a JAL központi irodájában leállt az a számítógépes rendszer, amely meghatározza az utasok ülésrendjét, a poggyász, az áru és az üzemanyag elhelyezését a fedélzeten a megfelelő súlypont kialakításához.

A rendszer hibája miatt mindezt egyelőre egyedileg kell elvégezni, ami sok időt vesz igénybe. A NHK televízió szerint időbe telik az üzemi hiba elhárítása, és a jelek szerint egyre több lesz a zavar a japán léki közelekdésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.