Az ország nyugati részén

Rakétákkal gyakorlatozgat az orosz hadsereg, na és hol?

A hadgyakorlat során nagy pontosságú földi és légi fegyverekkel semmisítenek meg feltételezett célpontokat.

2014.06.02 11:58MTI

Iszkander típusú, illetve bombázó repülőgépekről kilőtt rakétákkal végez lőgyakorlatot az orosz hadsereg az ország nyugati részén - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium, amely szerint tervbe vett hadgyakorlatról van szó.

A harcászati manőver május 27-én kezdődött és június 5-ig tart. Részt vesz benne a nyugati katonai körzet egyik rakétaegysége, amelynek kötelékében Iszkander-M típusú hadműveleti-harcászati rakéták és nagy távolságra lévő célok megsemmisítésére alkalmas harci repülőgépek teljesítenek szolgálatot.

A hadgyakorlat során nagy pontosságú földi és légi fegyverekkel semmisítenek meg feltételezett célpontokat, begyakorolják a rakétaegység áthelyezését több mint kétezer kilométeres távolságra, felderítő tevékenységet is végeznek, illetve a végén a távolsági légierő parancsnokságával együttműködve robotrepülőgépek megsemmisítését tervezik. A feladatok végrehajtásának hatékonyságát pilóta nélküli repülőgépekkel fogják értékelni - áll a tárca tájékoztatójában.

A minisztérium nem közölte, hogy pontosan mely nyugat-oroszországi térségben tartják a hadgyakorlatot, de hírügynökségek ezzel kapcsolatosan megjegyzik, hogy a szomszédos Ukrajnában igen feszült a helyzet, a hadsereg és a belügyminisztérium katonái második hónapja harcolnak Moszkva-barát szakadár fegyveresekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.