Robbanóöv volt a férfin

Terrormerényletet hiúsítottak meg az izraeli biztonságiak

Az izraeli biztonságiak feltartóztattak egy robbanóövet viselő palesztint egy Ciszjordánia és Izrael közötti átkelőhelyen, és ezzel meghiúsítottak egy terrormerényletet.

2014.05.30 17:00MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Azért vált gyanússá a robbanóövvel felszerelt húszéves palesztin terrorista, mert a nagy hőség ellenére hosszú télikabátot viselt a Ciszjordánia északi részén található ellenőrző pontnál - közölte az izraeli katonai rádió pénteken.

A határrendészek ezért megállították, mire közölte velük, hogy bomba van nála, s a földre feküdt. Nem állt ellen kabátja levételének és nem hozta működésbe a szerkezetet.

A gyorsan riasztott tűzszerészek semlegesítették a házilagos pokolgépet, és megállapították, hogy a testén rögzített tizenkét, elektromos kábelekkel összekapcsolt vascsőből csak az egyikben volt robbanóanyag.

A helyszínre érkező Jichák Aharonovics belbiztonsági miniszter megköszönte a biztonságiak munkáját: mint mondta, életet mentettek, merényletet akadályoztak meg”. Az elfogott palesztint kihallgatásra vitték a Sin Bet belbiztonsági szervezethez, és további őrizetbe vételek várhatók.

Az izraeli fegyveres erők később megpróbálták megtalálni a terroristát az útkereszteződéshez szállító társát vagy társait, és ezért átfésülték a környező területeket. Katonai források szerint a Nablusz közelében lakó öngyilkos merénylőnek nincsen terrorista múltja, csak a feleslegesnek tűnő ruhadarabok hívták fel rá az őrszemélyzet figyelmét.

A letartóztatott palesztin terrorista azt vallotta, hogy ő maga akarta működésbe hozni a robbanószerkezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.