Obama is ott lesz

Oroszok a normandiai partraszállásnál

Hollande hangsúlyozta: Putyin az ukrajnai események ellenére "szívesen fogadott vendég", mert "az orosz nép fiainak milliói áldozták fel életüket a második világháborúban".

2014.05.28 18:38MTI
Forrás: youtube.com

Francois Hollande francia elnök meghívta az ukrán elnökválasztás győztesét, Petro Porosenkót a normandiai partraszállás 70. évfordulója alkalmából június 6-án rendezendő franciaországi ünnepségekre - közölte szerdán a francia elnöki hivatal.

A francia elnök szerda délután telefonon beszélt Porosenkóval, és azt mondta neki, hogy megválasztása "utat nyitott az ukrajnai válság békés és politikai megoldása felé".

A június 6-i ünnepségekre számos külföldi vezetőt hívtak meg, köztük Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Hollande a hónap elején külön is hangsúlyozta, hogy Putyin az ukrajnai események ellenére "szívesen fogadott vendég", mert "az orosz nép fiainak milliói áldozták fel életüket a második világháborúban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.