MERS

Koronavírus: Négy fertőzöttet találtak Iránban

Négy embert fertőzött meg a MERS-koronavírus Iránban - erősítették meg az ország egészségügyi hatóságai.

2014.05.28 06:22MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Rawich

Mind a négy páciens ugyanannak a családnak a tagja, a délkeleti Kerman tartományban élnek, egyikük állapota rendkívül súlyos - mondta a Fertőző Betegségeket Ellenőrző Központ igazgatója, Mohamad Mehdí Guya. Azonosítottak mindenkit, aki a fertőzöttekkel kapcsolatban állt, és karanténba helyezték őket, hogy megfelelő kezelést nyújthassanak nekik, ha a betegség tünetei jelentkeznek rajtuk - magyarázta Guya.

A MERS (közel-keleti légúti megbetegedés, Middle-East Respiratory Syndrome) lázat, veseelégtelenséget és súlyos tüdőgyulladást okozhat. Különösen gyakran fertőzi meg a kórházi dolgozókat. A betegek 40 százaléka belehal a fertőzésbe, védőoltás nem létezik. A múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megerősítette: a fertőzöttek száma 632-re emelkedett, közülük 193-an haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.