Norvégiában

A NATO történetének legnagyobb hírszerzési hadgyakorlata

Egy kisebb helyi válság történik, amely fokozatosan nemzetközi konfliktussá terebélyesedik.

2014.05.27 18:55MTI
Forrás: Wikipedia

A NATO történetének legnagyobb hírszerzési, felderítési hadgyakorlata zajlik ezekben a napokban Norvégiában drónok, műholdak és a katonai csúcstechnológia igénybevételével - közölte az észak-atlanti szövetség kedden.

A Unified Vision 2014 fedőnevű hadgyakorlaton, mely a nyugat-norvégiai Örland légitámaszponton folyik, a szövetség 28 tagállama közül 18 - köztük Németország, Franciaország és az Egyesült Államok - képviselteti magát mintegy 2 ezer szakértővel.

A május 19. és 28. között zajló gyakorlaton a NATO az információgyűjtő kapacitását teszteli - közölték a brüsszeli NATO-központban. Ez egyaránt vonatkozik a légi, szárazföldi és tengeri képességekre. A forgatókönyv szerint egy kisebb helyi válság történik, amely fokozatosan nemzetközi konfliktussá terebélyesedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.