Ukrán válság

A szakadárok szerint sok társuk meghalt Donyeckben

A szeparatisták által a közelmúltban kikiáltott "donyecki népköztársaság" önjelölt kormányzója 15 sebesültről is írt hétfő este kiadott közleményében.

2014.05.27 07:48MTI
Forrás: youtube.com

Az oroszbarát szakadárok szerint legkevesebb 35 társuk vesztette életét az ukrán biztonsági erők donyecki akciójában, amely során a kormányerők egy sebesültekkel teli teherautóra lőttek, miközben az úton volt a reptérről egy kórház felé.

Pavlo Gubarev, a szeparatisták által a közelmúltban kikiáltott "donyecki népköztársaság" önjelölt kormányzója 15 sebesültről is írt hétfő este kiadott közleményében.

Az egészségügyi hatóságok azonban csak annyit erősítettek meg, hogy halottjai és sebesültjei is vannak az összecsapásoknak. Fegyveres szakadárok hétfőn elfoglalták a donyecki nemzetközi repülőteret, az ukrán légierő válaszcsapásokat mért rájuk.

A donbass.ua portál Gubarev közleménye mellett egy donyecki lakosnak az ukrán televízió által sugárzott videoüzenetét is közzétette. A felvételen a férfi arról is beszél, hogy a szakadárok teherautójukból válogatás nélkül lőttek emberekre az utcán, állítólag azért, hogy a megölt civilekről készült képeket ukránellenes propagandaként bemutassák az orosz állami televízióban. Később az ukrán biztonsági erők helikopterről tüzelni kezdtek a járműre. Az incidenst független forrásból nem jelentették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.