Árvíz

Krisnások segítenek Szerbiában

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége négytagú egységet indít árvízi ételosztásra, a szarajevói templom által megkezdett humanitárius akció segítésére.

2014.05.22 18:59MTI
Fotó: Facebook/Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

A balkáni árvíz rendkívül érzékenyen érintette a Krisna-hívőket, mivel mindkét országban tömegeket érint, közöttük számos hívőt. A helyi krisnások folyamatosan, egyre növekvő adagszámmal osztanak meleg ételt az áldozatoknak. Szerbiában napi több mint 1300, Boszniában közel 500 tányér meleg étel készül.

A lakosok hálásak, a legtöbben napokig alig ittak és ettek, akkor is csak konzervhez, vagy tartós élelmiszerhez jutottak, amit azonban nem tudnak hol megfőzni. Az önkéntesek menedékhellyé átalakított iskolákban, tornatermekben, hotelekben szolgálják fel az ebédet. A helyszíneken egyenként 10-15 szerzetes az első naptól kezdve több műszakban oszt ételt, mostanra azonban kimerültek és várják a nemzetközi erősítést.

Hosszútávon csak szakszerű váltással tartható fenn a segélyakció. Mind pénzre, mind emberi erőforrásra, konyhai eszközökre, szállítójárművekre van szükségük. A hazai közösség ezért pénteken egy négyfős, árvízi tapasztalattal rendelkező egységet indít Szarajevóba egy ételkiszállításra is alkalmas gépjárművel. A csapat magával viszi a Közösség sürgősségi pénzadományát és az adakozóktól befolyt összeget.

  A csapat munkája a www.krisna.hu oldalon és a www.karitativ.hu oldalon keresztül is folyamatosan követhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.