Sokan meghaltak

Megint busszal zuhantak a halálba Indiában

Hegyvidéki útról szakadékba zuhant egy autóbusz Kasmír indiai fennhatóságú részén, 17-en meghaltak, harmincnál többen megsérültek.

2014.05.20 12:09MTI

A 34 sérültet kórházba vitték, többet súlyos állapotban. A busz Dzsammu városából tartott Szrinagarba, Dzsammu és Kasmír szövetségi állam fővárosába. A baleset a Szrinagartól 200 kilométerre délre fekvő Rámbannál történt - mondta Rádzses Kumar rendőrtiszt.

A jármű 121 méteres mélységbe zuhant. Az előzetes vizsgálatok szerint a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött egy éles kanyarban.

A közúti balesetek számát tekintve India az első helyen áll a világon. Évente mintegy 110 ezren halnak meg az utakon. A tragédiák fő okaiként a rossz minőségű utakat, a figyelmetlen sofőröket és a korszerűtlen járműveket említik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.