Törökország

Befejezték a mentést: többszáz halott a török bányában

Újabb holttesteket hoztak a felszínre szombaton abból a törökországi bányából, amelyben négy nappal ezelőtt tűzvész pusztított. A halálos áldozatok száma ezzel 301-re emelkedett.

2014.05.17 16:10MTI

Taner Yildiz török energiaügyi miniszter közlése szerint nem maradt több bányász a mélyben, így a mentőakció befejeződött. Yildiz hozzátette, hogy 485 ember sikerült kimenteni az égő bányából.

A tárnában egyébként újabb tűz pusztított, ami hátráltatta a mentőalakulatok munkáját.

Az Isztambultól mintegy 250 kilométerre délre fekvő Soma város melletti szénbányában kedden műszakváltás idején robbanás történt. Az első hírek szerint egy transzformátor robbant fel, majd tűz ütött ki egy tárnában, egykilométeres mélységben. A tűz keletkezésekor 787 bányász volt a bányában.

A bányatársaság azt állítja, hogy részéről semmiféle hanyagság nem történt, de azt még mindig nem tudja, hogy mi okozta a katasztrófát. Yildiz viszont azt mondta pénteken, hogy feltehetően elektromos hiba okozhatta a robbanást.

A szerencsétlenség miatt kormányellenes tüntetések voltak szerte Törökországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.