Vihar

Többfelé kiléptek medrükből a patakok Ausztriában

Csütörtök este és péntek kora délután között 135 helyre szálltak ki a burgenlandi tűzoltók.

2014.05.16 14:52MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Többfelé kiöntöttek a patakok és a kisebb folyók a heves esőzések következtében Ausztriában, főként az ország keleti részén.

Burgenland déli részén csütörtökön kilépett medréből a Pinka patak, pénteken kiáradással fenyegettek a tartomány északi részében a Vulka és a Lajta patakok is. Csütörtök este és péntek kora délután között 135 helyre szálltak ki a burgenlandi tűzoltók.

A legtöbb esetben elöntött pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, de több helyen háztetők is megrongálódtak, illetve az utakra dőlt fákat kellett eltávolítani. A Fertő tóra és környékére csütörtökön kiadott viharriasztást pénteken is fenntartották az osztrák hatóságok.

Gondokat okozott a vihar Stájerországban és Alsó-Ausztriában is. Stájerország nyugati részén és Graz térségében csütörtökön és pénteken mintegy ezerötszáz háztartás maradt több órára áram nélkül.

A tartományban összesen háromszáz helyre vonultak ki a tűzoltók különféle viharkárok miatt. Alsó-Ausztriában az Ybbs folyó és több patak kiöntött. Amstetten környékén megcsúszott partfalak okoztak gondokat a közlekedésben.

A fővárosban, Bécsben ezzel szemben csak kevéssé éreztette hatását a vihar, a péntekre tervezett szabadtéri fesztiváloknak is zöld jelzést adtak a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.