Szíria

MSF - öt segélymunkás szabadult ki az emberrablók fogságából

Az MSF négy mobilkórházat működtet Szíria északi részén, az ott dolgozó önkéntesek mind illegálisan jutnak el a helyszínre.

2014.05.16 08:15MTI

Kiszabadult az emberrablók fogságából az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi egészségügyi segélyszervezet öt alkalmazottja, akit január elején ejtettek túszul Szíria északnyugati részén.

A szervezet csütörtök este jelentette be közleményében, hogy két túsz még április 4-én nyerte vissza szabadságát, és hármat két nappal ezelőtt engedtek el. Mindnyájan jól vannak, és úton vannak hazafelé.

Az MSF belga, dán, perui, svéd és svájci alkalmazottját január elején rabolták el. A szervezet nem részletezte, hogy milyen módon nyerték vissza szabadságukat.

Feltehetően az Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet emberei rabolták el őket. A bűncselekmény után az MSF biztonsági okokból bezárt egy kórházat és két orvosi rendelőt Szíria északnyugati Latakia tartományában.

Az MSF négy mobilkórházat működtet Szíria északi részén, az ott dolgozó önkéntesek mind illegálisan jutnak el a helyszínre. Emellett a szervezet 27 szíriai kórháznak és 56 orvosi rendelőnek nyújt segítséget az ellenzék által ellenőrzött területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.