Közmunka és választás

Berlusconi közmunkán - a saját újság kivétel...

"Mindent megteszek, hogy reményt adjak a betegeknek. Nekünk polgári középosztálynak többet kell értük tenni".

2014.05.14 06:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

A Chi olasz magazinújság megjelenteti azokat a fotókat, amelyek az adócsalásért közmunkára ítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőről készültek, miközben egy idősek otthonában megkezdte büntetése letöltését. A Milánó közeli Cesano Bosconéban levő Szent Család nevű idősek otthonába egyetlenegy újság fotósa tudott bejutni május 9-én, amikor Silvio Berlusconi első alkalommal jelentkezett közmunkára. Az egyik fotón Berlusconi abban a fehér köpenyben látható, amelyet az otthonban dolgozó ápolók viselnek.

A Chi szerdán megjelenő felvételeinek és a fotókat kísérő cikkének egy részét az olasz internetes hírportálok már kedden közölték. Az 1995-ben alapított, közel háromszázezres példányszámú magazinújságot a Berlusconi-család birtokában levő Mondadori kiadó jelenteti meg. Az idősek otthona igazgatósága korábban leszögezte, hogy a sajtót nem engedik be az intézménybe és arra kérte Silvio Berlusconit, hogy ne nyilatkozzon az itt végzett közmunkáról. Berlusconi saját újságjának elmondta, hogy az otthonban máris rendkívüli emberekkel találkozott. "Mindent megteszek, hogy reményt adjak a betegeknek.

Nekünk polgári középosztálynak többet kell értük tenni" - hangoztatta Berlusconi. Hozzátette, hogy a közmunka első napján "talán zavartam is őket, nem sokat csináltam, legközelebb többet akarok tenni". Megjegyezte, megdöbbenést okozott számára, hogy az otthonnak a havi 800 eurót (240 ezer forintot) kereső dolgozói milyen rendkívüli munkát végeznek.

Silvio Berlusconinak pénteken kell ismét jelentkeznie közmunkára az idősek otthonában. Előtte és utána bírósági engedéllyel a volt olasz kormányfő pártja a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) európai parlamenti kampányát vezeti. Elemzők szerint az elítélt Berlusconi a rá kiszabott közmunkát akár még előnyére is fordíthatja a május 25-i választásokon az olasz szavazók többségét alkotó idősek támogatására számítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.