Ukrán válság

Donyeck: túszul ejtették a Vöröskereszt embereit

Elfogták, majd hét óra múltán szabadon engedték a Nemzetközi Vöröskereszt helyi irodájának több alkalmazottját a kelet-ukrajnai Donyeckben.

2014.05.10 09:35MTI
Forrás: Wikipedia

A RIA Novosztyi beszámolója szerint hét embert ejtettek foglyul, a tuszok valamennyien férfi. Hárman közülük önkéntesek, akik az ukrán fővárosból, Kijevből érkeztek. Egy további férfi francia állampolgárságú, hárman pedig helyi, donyecki lakosok.

Egy helyi kiadvány értesülése szerint ismeretlenek este ütöttek rajta a vöröskereszt irodáján Donyeckben. Az ott tartózkodó nőket elengedték, a férfiakat túszul ejtették.

A munkatársak azért voltak az irodában, hogy gyógyszereket készítsenek elő szállításra. Az ismeretlenek az ott található összes gyógyszert elrabolták. A foglyok jelenleg a Donyeck megyei kormányhivatal épületében tartózkodnak, amely a helyi "önvédelmi csoport" (az oroszbarát szeparatisták) ellenőrzése alatt áll.

Az önkényesen kikiáltott oroszbarát "Donyecki Népköztársaság" szóvivője pedig azt közölte: a vöröskereszteseket péntek este kémkedés gyanújával ejtették foglyul lázadók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.