Ukrán válság

A Pentagon nem látja jelét az orosz csapatok visszavonásának

Változatlan az orosz csapatok elhelyezkedése az ukrán határ mentén - így reagált a Pentagon azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ezeknek az egységeknek a visszavonásáról tett bejelentést.

2014.05.07 22:55MTI
Forrás: Wikipedia

Steve Warren ezredes, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte: az orosz erőket nem vonhatták vissza úgy, hogy azt a Pentagon ne észlelte volna. Emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok már régóta sürgeti Oroszországot, hogy rendelje vissza egységeit Ukrajna határáról, és csökkentse a feszültséget a szomszédos országban.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szintén úgy nyilatkozott, hogy Washingtonnak nincs bizonyítéka az orosz csapatkivonásra, és úgy vélekedett, hogy a kelet-ukrajnai népszavazásokat törölni, nem pedig pusztán elhalasztani kellene.

Earnest közlése szerint az amerikai elnök hivatala üdvözölne egy jelentős és átlátható orosz csapatvisszavonást, ha az megtörténne.

Oroszország nyugati katonai források szerint mintegy 40 ezer katonát vonultatott fel az ukrán-orosz határnál.

Vlagyimir Putyin a nap folyamán korábban kijelentette, hogy a vasárnapra tervezett népszavazás elhalasztására kérte a kelet-ukrajnai oroszpárti vezetőket, a Kijevben május 25-re kitűzött elnökválasztást "önmagában helyes irányba vivő folyamatnak" nevezte, és közölte, hogy az orosz csapatokat visszavonták az ukrán határról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.