Bhutto fia nem bízik a pakisztáni kormányban

Benazir Bhutto fia ENSZ-vizsgálatot kér anyja halála ügyében

Az ENSZ által felügyelt vizsgálatot kért kedden Benazir Bhutto meggyilkolt pakisztáni exkormányfő fia anyja halála ügyében, mondván, hogy nem bízik a pakisztáni vezetőkben.

2008.01.08 14:11MTI

"Nem hisszük, hogy a pakisztáni kormány fennhatósága alatt folyó vizsgálat kellően átlátható" - mondta londoni sajtóértekezletén Bilaval Zardari. "Már eddig is megsemmisült számos bizonyíték" - tette hozzá. A 19 esztendős oxfordi diákot választották anyja utódául az ellenzéki Pakisztáni Néppárt (PPP) élére, bár a tényleges, napi vezetés jelenleg apja, Aszif Ali Zardari kezében van.

"A politika az én véremben is benne van, és bár elismerem, hogy még nincs elegendő tapasztalatom, tanulni akarok" - mondta Bilaval Zardari. "Most az a legfontosabb számomra, hogy visszatérjek Oxfordba, és folytassam tanulmányaimat. Ha nem fejezem be azokat, és nem válok kellően éretté, akkor sohasem lesz elegendő bölcsességem ahhoz, hogy belépjek a politikai arénába."

A The Washington Post című amerikai lap hét végi értesülése szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa valószínűleg nem fogja kivizsgálni a Benazir Bhutto elleni december 27-i merénylet körülményeit, s a testületben még arra sem mutatkozik hajlandóság, hogy fontolóra vegye az ügy kivizsgálását.

Pervez Musarraf pakisztáni elnök kedden kijelentette, hogy kormánya mindenképpen ki akarja deríteni az igazságot a terrormerényletről, és hangsúlyozta, hogy a gyilkosok elnyerik büntetésüket. Az államfő találkozott a Scotland Yardnak a nyomozást segítő csapatával, "teljes támogatásáról biztosította (a nyomozás résztvevőit), s közölte, hogy teljesen szabad kezet kapnak vizsgálódásukhoz, senki sem fog beavatkozni munkájukba" - mondta Dzsaved Ikbal Csíma belügyminisztériumi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.